dinsdag 2 augustus 2011

Satine in Craon

Fay en ik hebben samen ons best gedaan om een fotoreportage maken in de sfeer van de bekende film "Moulin Rouge"
Jurk in elkaar geflanst, Hoed met voile, Rode lippen, Dior plu...et voila!
Satine, de hoofdrolspeelster gespeeld door Nicole Kidman, heeft ons geïnspireerd. De foto's die we in het centrum van Craon hebben genomen, hebben voor veel deining gezorgd. Erg grappig om te zien hoe de passanten reageerden en de dorpelingen aan de straat genageld bleven kijken. Dat is geen dagelijkse gebeurtenis in Craon, (Village dormant!) Fay bleef in haar rol als topmodel, zelfs als auto's stopte om voor haar te klappen en te zeggen dat zij er ravissant uitzag. Hoeveel veren passen er in een mensen....bips?????



Als je samenvoegt, een mooi model, mijn ervaringen als visagist, modevakschool, fotografie, en stylist kom je tot dit resultaat.




dinsdag 19 april 2011

Gérard Depardieu

Franse acteur Gérard Depardieu heeft een grotere passie voor het verbouwen van druiven en maken van wijn dan voor acteren, zo vertelde ons de dame die ons rondleidde in de caves van Bouvet-Ladubay. De acteur, die in mijn ogen niet moeders mooiste is,  heeft door zijn vriendschap met de familie Bouvet-Ladubay, een prachtige rozé brut bubbelwijn op de markt gebracht. Gérard blijkt overigens, volgens een host van de bekende wijnmakers familie, 17 wijngaarden te hebben over de gehele wereld, waarvan een in Saumur.
We mochten deze heerlijke brut Rosé proeven... Mmmm wat een feestje op je tong. Maar je moet er niet bij denken aan hoe Gérard er nu uitziet....
De enige overeenkomst is, dat zowel de inhoud en het etiket van de Champagnefles, net zo roze is als het gelaat van heer G.D.
Niet te veel van dat spul drinken....

De speciale Méthodes van Bouvet dragen de naam van een edelsteen, Saphir. Rubi en de wijn van G.D. draagt de naam van een prinses geslepen diamant 'Taille Princesse". Dit heeft te maken met een gevonden schat van edelstenen in de caves in het verre veleden, welke afkomstig waren van een abdij die zich boven het gangenstelsel bevond. De gangen zijn trouwens onstaan door het afgraven van het bekende Tufo, beter bekend van de mooie roomwitte stenen uitgehouwen ornamenten van bijv. kastelen.
Toen de Tufo geen winst meer maakte, werden de gangen gekocht door het wijnhuis omdat het de ideale plek is om wijn te laten rusten en rijpen.
Het is meer dan de moeite waard om je rond te laten leiden in de gangen waar een kunstenaar de mooiste sculpturen in de resten van het Tufosteen heeft laten ontstaan. Dit in combinatie met operamuziek maakt het bezoek heel speciaal. Na de rondleiding proeven en....inslaan!!!!
Een leuke tip is.... Champagne light!
Ze noemen deze Champoo "Zero" omdat er geen suiker is toegevoegd en daardoor
extra brut is en de minste calorieen heeft. Ook lekker...toch?


woensdag 13 april 2011

La suite "Lune et Miel"

Omdat er meer vraag is naar onze Bruidssuite, heb ik vandaag wat foto's gemaakt van de Suite "Lune et Miel"  "Honeymoon Suite" en op de weblog geplaatst. Morgen ontvangen wij een bruidspaar en die krijgen natuurlijk extra aandacht.
De foto's geven de sfeer aardig weer....
 Je zou toch alleen voor de Champagne met aardbeien al gaan trouwen, en dan daarna samen heel romantisch tussen de damasten lakens.

zondag 10 april 2011

't is alles blauw wat de klok slaat...



Blauwe Regen...
Na ruim een week zomerse temperaturen, kun je zowat de bomen en planten horen groeien. Er zijn zoveel bloemen aan het bloeien dat het een lieve lust is. Vandaag liep ik langs ons bos en zag dat het blauwe tapijt nu wel heel blauw was geworden. Ik vond het een reden om het met jullie te delen, en heb het daarom op de deze weblog geplaatst. Ik zou willen dat jullie bij het zien van deze plaatjes, konden meegenieten van de mooie geuren die bij deze blauwe weelde hoort...
Tapis Bleu..

Vergeet me nietjes...



zaterdag 2 april 2011

Saumur, wijn en paarden

Porte ouverte, Opendag in de schatkamers van "Caves de Saumur"
Vandaag een bezoek gebracht aan Saumur om de wijncaves te bezoeken en natuurlijk wijn te proeven. Gelukkig hadden we onze jas bij ons want om de temperatuurovergang te ervaren van 21gr. naar ongeveer 12 graden is heftig. Met rookpluimen uit onze adem, en een hangend wijnglas om de nek, liepen we onze neus achterna. De wijngeuren in combinatie met de muffige grottengeur is wat je verwachtte, en dat was het ook. Sompige, oude- vochtige keldergeur, en koud. Na ongeveer vijf minuten stonden we met het eerste glas wijn  in de hand, Saumur Champigny 2009. Dat beloofde wat maar met in mijn hoofd hoorde ik een stemmetje BOB....BOB...zeggen. Ja hoor, ik moest nog autorijden, dus met pijn in mijn hart spuugde ik de goddelijke wijn na het proeven in de speciale emmertjes. Prachtige wijnen en mooiste prijzen "medailles" in alle edelmetalen pronkten op iedere wijntafel waar al hun wijnen werden gepresenteerd. De mooiste wijn vond ik "Cuvée Millésime" Rouge 2007. Élevé en fut de chêne-Gerijpt op eikenhouten vaten. Geweldig!!!! Zelfs de witte wijn is gerijpt op eikenhout. Heel bijzonder van smaak. We konden er geen genoeg van krijgen en zijn daarna naar de wijncaves van "Bouvet-Ladubay"gereden. Ook daar mochten we naar hartelust alle bubbelwijnen proeven, waaronder ook de bijzondere "Robis" rode Methode Traditionelle. Een rode Champagne Mmmmm....

Saumur is natuurlijk ook zeer bekend om haar "Cadre Noir" l'Ecole Nationale d'Equitation. 
De oude Franse militaire rijschool uit Saumur stamt uit 1814. Toen na de Tweede Wereldoorlog de paarden op het slagveld overbodig werden, bleef de militaire rijschool met zijn zwart geklede officieren, het Cadre Noir, bestaan. Weliswaar werkend volgens de aangepaste, 19e eeuwse afrischtingsmethodes met ''moderne'' warmbloedpaarden, maar wel gebaseerd op de klassieke Franse School van Versailles. De officieren hielden hun rijtraditie in stand inclusief alle militaire schoolsprongen. Ook wordt het onderdeel springen gepraktiseerd bij het Cadre Noir. De moeite waard om een show te bekijken. Saumur is ongeveer 1 uur rijden vanaf Craon.

maandag 14 maart 2011

Drie bij één

Ik wist niet dat ik zo handig was met hout, schroeven en zaagmachine. Sta versteld van mezelf. Het begon al met ons kleine terras op het water, wat overigens nog steeds op de zelfde plek staat. Ik dacht dan moet een tafel ook lukken. Met hout van de lokale bouwmarkt en hout uit de oude watermolen heb ik deze tafel getimmerd. 300 cm x 100 cm. Ik zou zeggen aanschuiven maar. Als het moet dan kunnen we nu met 12 personen buiten dineren...

Het is dan toch echt lente in Craon

Vandaag leek het er echt op, het is lente in Pays de la Loire en Craon. De zon zorgt voor temperaturen rond de 17 graden en dan voelt het bijna zomers aan op het terras. De thermometer gaf vandaag 25 graden aan in de zon. Alle bollen en vroege bloeiers staan in vol oornaat

donderdag 24 februari 2011

Geboorte van David's zeep!!!!!!!

Nee.... niet waar. Het is gelukt. Vandaag voor het eerst mezelf gesopt met huisgemaakte olijf-lavendel zeep. En ik was nog schoon ook en het mooiste van alles.... ik rook daarna verukkelijk. Ik ben heel blij en heb vandaag direct nieuwe zeep gemaakt met groene klei en havervlokken. Lekker een schrubzeep. Even wachten tot het helemaal is uitgehard. Dan ga ik nog 'n mooie verpakking bedenken. Moet natuurlijk wel à la France. Lintje, bloementje, stukje kant.  Als het fotowaardig is zal ik een foto maken en op deze weblog plaatsen.
Tot gauw....à très bientôt

woensdag 23 februari 2011

Huisgemaakte zeep

Vandaag is mijn zoveelste poging om zelf zeep te maken hopelijk gelukt. Er zijn nogal wat manieren om zeep te maken maar ik wilde persé op plantaardige en natuurlijke wijze zeep maken. De zeep die ik vandaag als try-out heb gemaakt is op basis van olijfoilie en lavendel uit onze tuin. We willen deze zeep gaan gebruiken als gastenzeepjes in de kamers maar ook verkopen als souvenirs.
De zeep moet nog uitharden en dat duurt denk ik een dag of vier. Ik houd jullie op de hoogte over het resultaat hoor...ben zelf het meest benieuwd anders moet ik m'n eigen zeeprecept om zeep helpen... R.

dinsdag 22 februari 2011

Dames op de bus...

Na ruim 2 en half jaar kan ik definitief zeggen dat in Frankrijk het beroep Bus- vrachtwagenchauffeur vrouwelijk is. Eerst dacht ik nog dat het 'n toevalligheid was toen ik op één dag twee vrouwelijke buschauffeurs op de lokale lijnbus zag. Ik wil er maar mee zeggen dat Frankrijk in sommige dingen weer heel geemancipeerd is. Zegt het voort... dan rijden er misschien binnenkort ook meer dames op die grote stoere bakken rond in Holland.

Je kan het water op....

Sinds vorige week is ons kleine waterterras gereed. Met hout uit eigen bos (kastanjehout want dat rot niet) hebben we met lege jarrycans, beton gestort. De op maat gezaagde boomstammen in het beton laten uitharden, et voila! Zie hier het resultaat... Zie je ons al zittenmet een glas wijn en onze voeten in het water? Verboden te duiken hoor.....

maandag 21 februari 2011

Verhalen-kookboek "Mag ik dat recept"

Bijna iedere dag schrijf ik een stuk van mijn verhaal voor in het "mag ik dat recept" kookboek. In het kookboek komen bijna alle recepten van de gerechten die ik kook voor mijn gasten van onze Chambres d'Hotes en Gite  Moulin du David. Nu pas begrijp ik goed waarom schrijvers zich soms terugtrekken om zich te kunnen concentreren op hun schrijven. Zonder invloed van telefoon, email, en noem het maar op kun je dan helemaal tot op het bot komen om te kunnen schrijven wat je moet schrijven voor je boek. Dan nog alle recepten uitwerken en de resultaten tijdens- en na op hippe manier te fotograferen. Ik dacht, ik heb er deze winter wel de tijd voor maar kom erachter dat dat een iets te luchtige gedachte was. Het is een heel project en dat kost veel meer tijd dan ik dacht. Geeft niet want ik heb er geen haast mee. Het boek zal er komen en ik hoop snel mijn uitgever te vinden....of draaf ik nu een beetje door. Kortom, ik verveel me geen moment hier. Zodra de zon weer gaat schijnen, ga ik buiten verder aan mijn beeldhouwen in krijtsteen. Zie foto vrouwen kopje.. Ik groet jullie en houd jullie op de hoogte, en in mijn hart <3
René

Moulin du David bijna zomerklaar....

Vandaag de appelbomen gekortwiekt om meer fruit te verkrijgen in de nazomer en alle oude bloemen uit de hortensias geknipt. Geleerd van tuiniers die ons vertelden hoe dat moest. Alles staat hier op springen en dat voor eind februari. Het is zacht en vochtig weer dus ik denk dat alle planten en bomen het naar hun zin hebben en dat de sapstromen aardig opgang zijn gekomen.
Over sapstroom gesproken, dan heb ik het over dat dieprode goddelijk sap...
We hebben afgelopen weekend onze wijnen ingekocht voor komend seizoen, dus onze wijnkelder is tot het plafond gevuld met de heerlijkste Bordeaux.