dinsdag 19 april 2011

Gérard Depardieu

Franse acteur Gérard Depardieu heeft een grotere passie voor het verbouwen van druiven en maken van wijn dan voor acteren, zo vertelde ons de dame die ons rondleidde in de caves van Bouvet-Ladubay. De acteur, die in mijn ogen niet moeders mooiste is,  heeft door zijn vriendschap met de familie Bouvet-Ladubay, een prachtige rozé brut bubbelwijn op de markt gebracht. Gérard blijkt overigens, volgens een host van de bekende wijnmakers familie, 17 wijngaarden te hebben over de gehele wereld, waarvan een in Saumur.
We mochten deze heerlijke brut Rosé proeven... Mmmm wat een feestje op je tong. Maar je moet er niet bij denken aan hoe Gérard er nu uitziet....
De enige overeenkomst is, dat zowel de inhoud en het etiket van de Champagnefles, net zo roze is als het gelaat van heer G.D.
Niet te veel van dat spul drinken....

De speciale Méthodes van Bouvet dragen de naam van een edelsteen, Saphir. Rubi en de wijn van G.D. draagt de naam van een prinses geslepen diamant 'Taille Princesse". Dit heeft te maken met een gevonden schat van edelstenen in de caves in het verre veleden, welke afkomstig waren van een abdij die zich boven het gangenstelsel bevond. De gangen zijn trouwens onstaan door het afgraven van het bekende Tufo, beter bekend van de mooie roomwitte stenen uitgehouwen ornamenten van bijv. kastelen.
Toen de Tufo geen winst meer maakte, werden de gangen gekocht door het wijnhuis omdat het de ideale plek is om wijn te laten rusten en rijpen.
Het is meer dan de moeite waard om je rond te laten leiden in de gangen waar een kunstenaar de mooiste sculpturen in de resten van het Tufosteen heeft laten ontstaan. Dit in combinatie met operamuziek maakt het bezoek heel speciaal. Na de rondleiding proeven en....inslaan!!!!
Een leuke tip is.... Champagne light!
Ze noemen deze Champoo "Zero" omdat er geen suiker is toegevoegd en daardoor
extra brut is en de minste calorieen heeft. Ook lekker...toch?


1 opmerking:

  1. Wat heb je een mooi blog! en natuurlijk een prachtig bezit in Frankrijk. Wij moeten nog heel wat verbouwen voor ons stulpje klaar is en deels de verhuur in kan. Als je het leuk vind kan je onze werkzaamheden volgen op http://un-deux-trois-els.blogspot.com/ Heel veel succes!

    Groetjes Maud, Fae en Els

    BeantwoordenVerwijderen